Vele toeristen trekken jaarlijks naar Bali en blijven rond Kuta en omgeving hangen. Het is dan ook één van de plaatsen op het prachtige Indonesische eiland die de meeste mensen van naam kennen.

Ik ga zeker niet beweren dat wij alleen de afgelegen plekjes opzoeken tijdens onze reizen. Veel  plekken zijn nou eenmaal zo goed bezocht omdat ze ook daadwerkelijk de moeite waard zijn. Omdat we slechts 2,5 week de tijd hadden tijdens onze Bali reis, kozen ook wij voor een aantal meer toeristische plaatsen. Maar Kuta en omgeving, dat stond toch wel heel laag op het lijstje.

Helaas ontkwamen we niet aan een overnachting in de drukkere regio van het eiland. Met het oog op de aanstaande terugreis kozen we voor Seminyak als laatste verblijfplaats. Ons hotel daar was heerlijk en een dagje shoppen kun je er goed. Het is echter wel zoeken naar het ‘echte’ Indonesië. De barretjes & restaurants varieerden van Mexicaans tot Italiaans en het kostte ons de eerste avond dan ook ruim twee uur voor we een Indonesische maaltijd gevonden hadden.

Onder het motto ‘we zijn er nu toch’ besloten we onze laatste avond door te brengen in Kuta. Wij wilden die nr.1 trekpleister voor de Australische toerist wel eens met eigen ogen bewonderen. Vergeleken met de prachtige en vooral rustige plekken eerder in de reis, waren we hier voor ons gevoel regelrecht een light-versie van de hel ingelopen. Het had werkelijk een stad in elk land kunnen zijn. Het ‘echte’ Indonesië wat we in Seminyak al moeilijk herkenden, was hier simpelweg onvindbaar. Zelfs op ons bord was het ellende. Geen heerlijke smaken en geurige kruiden. Een smakeloze bami goreng met misschien wel de smerigste saté die ik ooit op mijn bord heb gevonden. We hebben de avond afgesloten in één van de grotere clubs en gingen zeker niet doodongelukkig naar huis. Maar voor ons was Kuta ‘ééns maar nooit weer’!


Blog geschreven voor en gepubliceerd op http://www.Indonesie.nl.