REISTIP – Little Bighorn Battlefield, een stukje onmisbare Amerikaanse geschiedenis. Absoluut een tussenstop waard.

“De Slag bij Little Bighorn, ook wel Custer’s Last Stand genoemd, vond plaats in 1876. Op deze plek leed General George Custer (van de Amerikaanse cavalerie) een grote nederlaag. Hij had de vechtlust van de Indianenstammen Sioux en Cheyenne (aangevoerd door de beruchte opperhoofden Sitting Bull, Crazy Horse en Touch the Clouds) volledig onderschat. Custer en zijn mannen overleefden de slag niet.”

Little Bighorn Battlefield vertelt het verhaal van de wereldberoemde strijd tussen Custer en de Indianen. Een boeiend verhaal over onderschatting, strijdlust en trots.

Je kunt ervoor kiezen het terrein op eigen houtje te verkennen. Maar wil je echt in het verhaal duiken, zorg dan dat je aanwezig bent tijdens de ‘ranger talk’ bij het Visitor Centre. Het verhaal wordt op een hele Amerikaanse (lees: overdreven) manier verteld, waardoor het net een film lijkt. Het verhaal is behoorlijk indrukwekkend en na praatje van de ranger gaat het nog meer leven. Maak aansluitend een rondje over dit ‘battle field’, met het verhaal in je achterhoofd. Geweldig!

Meer info vind je hier.