REISTIP – Het oude Goldrush-stadje Deadwood, gelegen in de Black Hills, heeft een rijke historie. Het stadje stond bekend om de gokkende en zuipende gelukszoekers op zoek naar goud in de Black Hills. Legendarische figuren als Wild Bill Hickok, Seth Bullock en Calamity Jane bewandelden de straten van deze zogenaamde ‘lawless town’. Het is meer dan de moeite waard om eens een dagje in de boeiende geschiedenis van dit stadje te duiken.

Maar ‘what to do’? Deadwood in a day:

Goed beslagen ten ijs
Een goed startpunt is het Adams Museum & House (entree gratis, bijdrage wordt gewaardeerd). Hier vind je achtergrondinformatie over het Deadwood van toen en haar beruchte inwoners. Met deze info op zak leeft het stadje net wat meer.

In de vuurlinie
Zorg dat je getuige bent van een van de meest beruchte ‘shootings’ in de historie van Deadwood. Namelijk die van Wild Bill Hickok! Ok, toegegeven, toeristisch is het wel. Maar vermakelijk ook. De re-enactment van de ‘Shooting of Wild Bill Hickok’ vindt dagelijks plaats in Saloon no. 10. In de zomer (27 mei t/m 23 september) zijn er tevens drie shootouts per dag in Main Street.

Ontmoet de geesten uit het verleden
Het Bullock Hotel, vernoemd naar voormalig eigenaar Seth Bullock, is dé plek voor de echte ‘thrill seeker’. Ok, dat is wellicht wat overdreven. Maar ben je wel in voor een geestverschijning of twee, dan kun je hier je geluk beproeven. Als je de verhalen moet geloven zouden de geesten van onder meer Seth Bullock en zijn vrouw hier nog steeds rondwaren. Een ghosttour in het Bullock Hotel kost 10 USD en duurt ongeveer een uur.

Doe eens gek!
Op zoek naar een blijvende herinnering en in een jolige bui? Stop dan even bij Woody’s voor een lollige fotoshoot in Wild West-stijl. Waan je heel even in de rol van saloongirl, cowboy of lawman en laat je vastleggen op de gevoelige plaat. Niet goedkoop, wel hilarisch.

Deadwood Nights
Na een hapje eten duik je ’s avonds een van de barretjes (of eigenlijk saloons) in voor een whiskey en wat live muziek! Goed adres hiervoor is o.a. Saloon no. 10. Gokje wagen? Deadwood is een soort mini-Vegas, dus voor een avondje gokken zit je hier ook goed.

Saloon No. 10

MEER INFORMATIE OVER DEADWOOD
http://www.deadwoodhistory.com
Ook leuk: Deadwood de tv-serie. Niet helemaal waarheidsgetrouw, maar wel leuk om een indruk op te doen.