REISTIP – Hoe ik terecht kwam bij Lönkka? Geen goed verhaal. Gewoon honger, korte loopafstand en een Finse vriendin met recht op 20% korting. Maar Lönkka stelde allerminst teleur!

Bij dit restaurant, gelegen aan de Lönnrotinkatu, vind je een bescheiden kaart met leuke gerechten, een modern interieur dat warmte uitstraalt en zeer vriendelijk personeel.

What to eat? Tsja, je kunt je beter afvragen wat niet. De kaart mag dan bescheiden zijn, de gerechten zijn zeer divers en alle even smakelijk. Ook voor veganisten is er voldoende keus, denk aan een beetroot falafel (yum!) of een vegan risotto. Hou er wel rekening mee dat het menu (vanwege het gebruik van lokale producten) seizoensgebonden is en gerechten wisselen.

Local Dealer:

Bij Lönkka wordt gewerkt met eerlijke, lokale producten. Zo schenken ze bieren afkomstig van kleine, lokale brouwerijen (zoals Vallila Brewery) en werken ze voor het cocktailmenu samen met jonge entrepreneurs (Son of a Punch) die speciaal voor Lönkka een aantal mooie signature cocktails ontwierpen. Ook het grootste deel van de gerechten komt voort uit lokale producten. Zo is het brood afkomstig van lokale bakkerijen, komt het ijs uit het nabijgelegen Espoo, werkt men met worst van Harju’s Factory en halen ze het vlees uit Kokkola. Het menu is dan ook seizoensgebonden.